Regnskabsprogrammet med på farten

Et online regnskabsprogram ”hænger i skyen”, hvilket betyder at dit regnskab er med dig overalt. Selvfølgelig kun hvis du har en computer og internetforbindelse – Det er år 2013 så naturligvis har du det.

Proptrækkeren gennemborer korkproppen. Du hiver i den blanke oplukker, det giver en poppende lyd fra sig. Duften af vellagerede røde druer breder sig i stuen. Vinen fylder glasset, mens den dæmpede belysning giver et let rødligt genskær.

Det slår dig som en forhammer, at du fredag eftermiddag i farten glemte at afstemme dit momsregnskab. Det skal afleveres til SKAT mandag morgen og du har et meget vigtigt møde fra morgenstunden. Det er hårdt at være iværksætter.

Du smider alt fra dig, griber bilnøglerne og drøner gennem gaderne ind til kontoret. Du ville helst bare være derhjemme med familien. Du tænder den stationære computer og sætter dig til at ordne momsregnskabet. 10 minutter senere slukker du computer og lyset på kontoret. Der venter endnu en køretur på 45 minutter.

Med et online regnskabsprogram havde historien set anderledes ud. 10 minutters tid foran den bærbare og du havde været klar til en afslappende aften. Mon ikke vinen også kunne bruge at ilte lidt?

Med et online regnskabsprogram betaler du en månedlig ydelse og så har du fuld adgang til regnskabsprogrammet. Det er udviklet til, at gøre bogføringen mest enkel for dig.

Et af de punkter der i særdeleshed skiller sig ud ved online regnskabsprogrammer er, at du altid kan vise dine interessenter dit regnskab. Det er bare at tage computeren under armen eller printe et udskrift ud og så kan du let og enkelt vise banken hvordan økonomien står til. Mange små og mellemstore virksomheder har i tidens løb haft stor glæde af, at overgå til et online regnskabsprogram.

Mange forskellige slags regnskabsprogrammer

Der findes rigtig mange forskellige slags online regnskabsprogrammer derude. De kan typisk deles op i to kategorier. De gratis og dem du skal betale for. Den gode gamle sætning ”du får hvad du betaler for” gælder selvfølgelig også her.

Når det er sagt, så findes der dog nogle gratis programmer, der fungerer rigtig fint hvis du kun har brug for at fakturere eller andre simple værktøjet. Debitoor er et glimrende eksempel på en tjeneste der er gratis. Debitoor er en tjeneste der faktisk kan bringe din virksomhed værdi.

I den mere professionelle ende findes regnskabsprogrammer som e-conomic. Det er en fuldt udviklet tjeneste, der regnskabsmæssigt fungerer på niveau med de gængse programmer som Axapta og C5. Funktionalitet er helt i top, det er bare dejligt at kunne have regnskabet med på farten. Derudover er det let og enkelt at gå til. Programmet er designet til, at folk uden regnskabsbaggrund skal kunne navigere rundt og forstå hvordan man arbejder i e-conomic.

Intet papirspild når du er online

Når du bruger et online regnskabsprogram, så minimerer du din virksomheds papirspild. Du behøver kun at printe de vigtigste ting ud. Når du skal aflevere årsregnskabet til din revisor, så er det meget simpelt. Det eneste du behøver, er at give adgang til regnskabet og så kan din revisor hente det ned, uanset hvor i landet revisoren befinder sig.

Så det er slut med at pakke alle fakturaer, bilag og rapporter ned i flyttekasser og forsøge at få slæbt dem alle ind til din revisors kontor. Alt klarer online – enkelt og nemt.

Online revisorer

De fleste revisorer og bogholdere kan arbejde i et online regnskabsprogram. Der findes også dem der ikke kan. Hvis du gerne vil bruge et online regnskabsprogram i din virksomhed, men ikke er klar over hvilke revisorer der tilbyder deres ydelse online, så kan du med fordel finde en revisor der med garanti kender alt til verden ”i skyen”.

Hvis du gerne vil bruge e-conomic og søger en revisor i København, så kan du for eksempel bruge e-conomics revisorliste til at finde en.

Der er mange flere fordele

Udover alle de ovennævnte fordele der er ved et online regnskabsprogram, så er der en hel del flere. I online verden sker nemlig en rivende udvikling og der findes utrolig mange apps og tillægsmoduler til et regnskabsprogram som e-conomic. Nogle er gratis og andre koster en månedlig tillægsydelse. Fælles for dem alle er, at de er designet til at gøre dit iværksætterliv enklere.

Du kan blandt andet tilføje scanningsværktøjer så du slipper for besværet. Der findes hjælpemidler til konverteringen fra et gammelt regnskabsprogram. Du kan tilkøbe styringsmoduller, så du altid har overblik og kontrol over din virksomhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *